Na parkovisku zabil ženu. Pytliačil na jeleňa. Muž sa vyhrážal manželke. Policajné kontroly

26.11.2008 Celý región

Na parkovisku zabil ženu: Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera 39 ročného muža zo Sniny zo zločinu zabitia.
Obvinený Sninčan v nedeľu 23.11.2008 v čase medzi 4:00 h a 5:00 h na parkovisku za jedným zo sninských obchodných domov stretol 77 ročnú ženu. Obaja už v minulosti mali medzi sebou nezhody ohľadne vyberania veci z odpadkových košov. K hádke došlo aj tento krát, pričom táto vyústila do fyzického napadnutia ženy. Obvinený ju udrel zozadu následkom čoho spadla žena na zem, kde ju tenkou kovovou tyčou, ktorú mal pri sebe, udrel do tváre a z miesta utiekol. Následkom týchto úderov utrpela žena ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla, čo potvrdila aj vykonaná pitva. Po vykonaní vyšetrovacích úkonov a výsledkov pitvy bol skutok prekvalifikovaný z prečinu usmrtenia na zločin zabitia. Páchateľa polícia vypátrala včera popoludní, kedy bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode. Následne ho vyšetrovateľ umiestnil do cely policajného zaistenia, obvinil a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.

Pytliačil na jeleňa:
Na policajnom oddelení v Podolínci oznámil včera ráno 52 ročný muž zastrelenie jeleňa.
Doposiaľ neznámy páchateľ vo Vyhradenom poľovnom revíry Pieniny v katastri obce Haligovce na mieste zvanom \"Pod skalkou\" nezistenou zbraňou zastrelil jeleňa II. vekovej triedy. Na zvierati odrezal hlavu s parožím, ktorú si zobral a zbytok nechal na mieste. Spôsobená škoda je vyčíslená na 10 000. - Sk. Polícia začala v prípade trestné stíhanie vo veci pre prečin pytliactva.

Muž sa vyhrážal manželke:
Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili včera vranovskí policajti 30 ročného muž zo Sačurova, okr. Vranov n/Topľou.
Včera popoludní fyzicky napadol doma v rodinnom dome v obci Sačurov svoju manželku. Do ruky zobral kuchynský nôž, ktorý jej dal pod krk a vyhrážal sa jej zabitím. Následne zobral kovový kutáč, ktorým manželku udrel po ľavej ruke. Žena utrpela po útoku zranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Polícia muža zadržala, obvinila a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.

Policajné kontroly:
Na diaľnici medzi Prešovom a Košicami kontrolovali policajti včera dopoludnia diaľničné známky. Policajti zistili celkovo 34 priestupkov, ktoré vyriešili blokovou pokutou.
Počas včerajšieho popoludnia sa policajti na cestách okresu Prešov zamerali na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov vodičmi pred a počas jazdy. Celkovo zistili policajti 15 priestupkov, z ktorých 13 vybavili blokovou pokutou a 2 priestupky oznámili na správne konanie. V jednom prípade bolo zistené požitie alkoholických nápojov vodičom motorového vozidla.
 

Vyberte región